Specializare | Medic Specialist | ||
Specialități | Diabet, nutriție și boli metabolice | ||
Limbi cunoscute | Engleză, Franceză, Spaniolă | ||
Program medic |
|
Medic Specialist Diabet, Nutriție și Boli metabolice
2020 - 2021: Medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice - București
2018 - 2019: Spitalul Cochi, Departamentul de Diabet, Paris, Franța
2014 - 2019: Medic rezident Diabet, Nutriție și Boli Metabolice - Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „N. C. Paulescu”
Nutrition science - în cadul Programului de Masterat în Nutrition Science la Karolinska Institute în Suedia, Stockholm
„Știința Nutriției este un domeniu care primește din ce în ce mai multă atenție, odată cu eforturile globale de a preveni impactul bolilor cronice netransmisibile precum obezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare. În mass-media se propaga foarte multe teorii legate de nutriție, iar întrebarea pe care o regăsim cel mai frecvent este: care dietă funcționează cel mai bine pentru a scădea în greutate?
Am început să caut programe de Master în Știința Nutriției (Nutrition Science). Începusem să lucrez deja ca medic specialist, iar după finalizarea rezidențiatului observam mult mai clar impactul pe care îl are tipul de alimentație asupra pacientilor cu diabet. Atunci mi-am propus să aprofundez mult mai bine partea de nutriție. Am ales, fără să stau pe gânduri, programul de masterat de un an oferit de Universitatea Karolinksa din Stockholm, Suedia și s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune decizii din cariera mea.
Am ales acest program deoarece nutriția umană este o știință interdisciplinară care include o gamă largă de domenii; de la științele naturii, cum ar fi chimia, biochimia, biologia moleculară până la fiziologie, medicină, psihologie, toxicologie, epidemiologie sau sănătate publică. Este o știință despre modul în care dieta ne afectează sănătatea, despre metabolismul energetic uman, despre relația dintre starea noastră emoțională ți mâncare, despre impactul mediului poluat asupra sănătății și despre nutrienții de care avem nevoie pentru a menține buna funcționare a organismului.
Programul mi-a oferit o imagine de ansamblu asupra mai multor domenii precum: nutriția și sănătatea publică, bazele unei alimentații sănătoase, alimentație sustenabilă, recomandări privind nutrienții și activitatea fizică, biologie moleculară, perturbatori endocrini, metode de evaluare a aportului alimentar, judecarea dovezilor științifice și partea de eHealth și mHealth.
Într-un domeniu care abundă de promovare media este important să selectăm informațiile care au la bază studii științifice, dar înainte de toate să conștientizăm tipul de relație pe care o avem cu mâncarea. La finalul acestei pregătiri am înțeles că în primul rând suntem oameni și avem nevoie să fim priviți ca oameni dincolo de orice studiu științific.
Cea mai bună dietă este cea la care putem să aderăm toată viața! Să nu uităm că în trecut mâncarea făcea parte din conexiunea noastră cu natura și cu viața. Prin conștientizarea relației pe care o avem cu mâncarea, cu emoțiile noastre, oamenii urmează calea așa-numitei nutriții intuitive. Oare putem face o artă din a mânca?”
Servicii | Preț |
---|---|
Consultație de control Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice | 260 lei |
Consultație Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice | 350 lei |
Evaluare corporală TANITA | 120 lei |