Clinica Vascularte - Despre noi

Clinica Vascularte

Clinica Vascularte reprezintă visul împlinit al medicului TONI FEODOR, profesionistul care își dedică timpul și priceperea pentru prevenirea, tratarea și abordarea interdisciplinara a pacientului cu boli arteriale, venoase și limfatice.
 

Un film bun poate să îți schimbe destinul. Pe mine m-a făcut să aleg Medicina. Desigur, în anii când am descoperit Lumea prin intermediul imaginilor, într-un cinematograf de acasă, din Tulcea, nu anticipam că, peste timp, voi privi cu aceeași fascinație, dar cu toată responsabilitatea, ecranul ecografului care îmi deslușește acum cele mai ascunse mistere ale medicinei vasculare. E felul în care culeg în imagini, pentru rapoartele medicale... „istoria clipei” unui pacient.

Spre deosebire de Cinematografie, Medicina lucrează cu „nevăzutul”: ultrasunetele pictează cu precizie cea mai importantă hartă a Omenirii și singura în care nu mă rătăcesc vreodată: harta sistemului venos.

După mulți ani în care pasiunea pentru Medicină m-a făcut să pierd noțiunea timpului și m-a împărțit între diferite spitale și clinici, mi-am dorit să le ofer pacienților cea mai importantă Întâlnire: întâlnirea cu sine, în tihnă, într-un spațiu în care empatia, răbdarea și omenia se asortează perfect cu performanța medicală! Astfel a apărut Clinica VASCULARTE!

Tratez fiecare pacient ca pe un prieten. La fel fac toți profesioniștii din echipa mea! De aceea, VASCULARTE este locul în care, anual, mii de oameni găsesc soluții și alinare pentru problemele de sănătate.

Chirurgia vasculară, intervențiile laser, se aseamănă unui poem scris cu cerneală invizibilă și prețioasă de un condei ascuțit care nu lasă alte urme în afara bucuriei pe care le aduc pacienților.

Am gândit Clinica VASCULARTE ca un centru de excelență în care medici de top lucrează împreună astfel încât tratamentul oferit să fie adaptat fiecărui pacient. Abordarea interdisciplinară a pacientului cu boli arteriale, venoase și limfatice, precum și permanenta preocupare pentru inovație sunt priorități atât pentru mine, cât și pentru echipa mea.

Așa cum fiecare călătorie începe cu un prim pas, fiecare tratament reușit începe cu o atitudine pozitivă. Tratamentele sunt „călătoriile” pacienților spre vindecare sau spre ameliorarea problemelor de sănătate. De aceea, cu fiecare nou pacient, echipa VASCULARTE începe o călătorie. Uneori destinația e aproape, ajungem în doar câteva întâlniri. Alteori este nevoie de Răbdare și Credință.

Pacientul nu este niciodată singur în călătoria sa spre vindecare, iar echipa VASCULARTE are cei mai dedicați „parteneri de drum”. Cu toate acestea, fiecare „expediție” trebuie pregătită în detaliu, astfel încât rezultatele să fie optime. Pregătirile pentru „călătorie”, la fel ca păstrarea bucuriei pe care fiecare o regăsește odată cu tratamentul potrivit depind de dumneavoastră și de atenția pe care o acordați legăturii dintre noi. 

Ne dorim să fiți informați, să eficientizăm timpul petrecut împreună pentru a putea răspunde pe îndelete fiecărei neliniști, de aceea vă rog să parcurgeți cu atenție recomandările noastre!

Printr-o atitudine proactivă, ne ajutați să vă ajutăm!

Sunteți pe mâini bune!

Dr. Toni FEODOR


La nivel mondial, bolile vasculare reprezintă principala cauză de mortalitate și de morbiditate. Datele statistice arată creșterea acestei patologii atât în rândul populației vârstnice, cât și în rândul populației tinere. Printre factorii de risc care determină frecvent această realitate se află fumatul, obezitatea, diabetul zaharat, sedentarismul, stresul și poluarea.

Clinica VASCULARTE este o clinică medicală dedicată acestei patologii care pune la dispozitie pacientului cu afecțiuni vasculare, în regim ambulatoriu rapid și interdisciplinar metode moderne de evaluare, diagnostic și tratament.

Medicii Clinicii VASCULARTE sunt recunoscuți la nivel național și internațional.

 

ARTERIOLOGIE

Odată cu evaluarea ecografică vasculară standard, venim în întâmpinarea pacienților cu afecțiuni arteriale prin măsurarea gradului de îmbătrânire arterială cu ajutorul unui echipament dedicat. La pacienții cu forme severe măsurăm presiunea transcutanată a oxigenului și analizăm unda pulsului și presiunea segmentară la nivelul membrelor inferioare. Aceste investigații au ca scop diagnosticarea și stadializarea bolilor arteriale. Tratamentul se bazează pe abordarea celor mai recente date științifice și pe protocoalele medicale aprobate la nivelul ghidurilor europene în domeniu.

Piciorul diabetic: Pacienții cu diabet zaharat - care sunt în număr din ce în ce mai mare - se confruntă cu piciorul diabetic, o complicație redutabilă care se soldează frecvent cu amputarea membrului inferior. Clinica VASCULARTE își propune profilaxia piciorului diabetic prin abordarea multidisciplinară metabolică, vasculară și neurologică.
 

FLEBOLOGIE

Acordăm atenție deosebită patologiei venoase, sub coordonarea Dr. Toni Feodor, Medic Primar Chirurgie Generală, Specialist în Chirurgie Vasculară, expert european în Flebologie, trainer în tehnici minim invazive, membru în Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară și cofondator al Societății Române de Medicină Vasculară. Incidența și prevalența în rândul populației active din România este de cca. 70%, forma acută a patologiei venoase reprezentata de tromoboza venoasă profundă și de embolia pulomnară fiind a treia cauză de mortalitate în lume. Profilaxia, diagnosticul și inițierea precoce a tratamentului reduc atât mortalitatea, cât și morbiditatea pe termen lung prin prevenirea sindromului posttrombotic ale cărui costuri sociale, economice și medicale sunt mult mai mari decât în cazul trombozei acute.

Pacientul cu patologie venoasă cronică beneficiază de diagnostic complet și de tratament prin tehnici minim invazive (laser endovenos, radiofrecvență, venaseal, scleroterapie) cu risc redus de recidivă, cu recuperare rapidă și fără a fi afectată reintegrarea în activitatea sa cotidiană.

Clinica VASCULARTE oferă și servicii de flebologie cosmetică, destinate pacienților cu vene inestetice și cu hiperpigmentări cutanate. Pacienții cu ulcer varicos beneficiază de cele mai moderne tehnici de investigare și tratament, care asigură cicatrizare rapidă.

 

LIMFOLOGIE CLINICĂ

VASCULARTE oferă tehnici inovative de diagnostic și tratament al limfedemului. În diagnosticarea limfedemului utilizăm limfografia cu indocianat green (ICG) și drenajul limfatic manual și mecanic. Echipa clinicii noastre este formată din din medici recunoscuți la nivel național și internațional și din personal cu experiență în domeniul serviciilor medicale - asistente medicale pregatite în mod specific pentru medicina vasculară. 

VASCULARTE este alternativa medicală de care ai nevoie, locul unde îți poti recăpăta starea de bine în condiții de siguranță și confort.