Flebologie | vascularte.ro

Patologia venoasa cuprinde un spectru larg de leziuni, incepand de la aspectele estetice, prin prezenta venelor sparte, pana la situatiile clinice ce pot pune viata in pericol, cum ar fi tromboembolismul pulmonar.

Se estimeaza ca, in Romania sunt aproximativ 4 mil de pacienti cu varice, din care,  apoximativ 1 mil, in forme avansate de boala. Numarul pacientilor cu ulcer de cauza venoasa se ridica la cca 20.000. Numarul de tromboze la nivel national, se ridica la cca 20.000 de cazuri pe an, din care aproximativ 2.000 decedeza prin embolie pulmonara. 10.000 vor ramane cu sechele pentru intreg restul vietii. Impactul economic si social este greu de evaluat, estimându-se ca ar fi peste 1 mil de zile de spitalizare si peste 2 mil de zile de concediul medical.

Daca luam in considerare numai ulcerul venos, vom constata ca durata medie de vindecare este de aproximativ 3 luni, iar  durata totala de vindecarea a ulcerului in Romania ar fi de cca 5.000 de ani.

Pentru toate aceste situatii clinice si pentru toti acesti pacienti, clinica VASCULARTE vine in intampinare cu echipa interdiciplinara ce are la baza experienta clinica si munca de cercetare si inovare in acest domeniu al Dr Toni Feodor.  Numarul mare de pacienti, complexitatea cazurilor clinice existente si necesitatea unor noi standarde moderne de diagnostic si tratament au impus Clinicii VASCULARTE, adoptatea celor mai noi tehnologii aliniate la cele mai inalte standarde internationale.

Introducerea ecografiei Doppler, a tehnicilor de ablatie endovenoasa a schimbat definitiv locul de tratament din spital in ambulatoriu. Desigur, evolutia pacientiolor tratati cu noile metode a fost benefica atat in recuperarea rapida si reinsertia socioprofesionala, cu scaderea semnificativa a costurilor si mai ales, in reducerea drastica a complicatiilor postinterventie. Pentru clinica Vascularte acesta este standardul de aur al ingrijirilor pacientilor cu patologie venoasa.

Insa, noi provocari, cum ar fi recidiva varicoasa, ulcerul venos rezistent la tratament, tromboza venoasa profunda si cancerul, sindromul de congestie pelvina, sindromul posttrombotic ocupa un loc cental in atentia echipei multidisciplinare a clinicii VASCULATRE.