Intervenția minim invazivă cu laser oprește progresia bolii venoase cronice

05 July, 2023
Intervenția minim invazivă cu laser oprește progresia bolii venoase cronice

Intervenția minim invazivă cu laser oprește progresia bolii venoase cronice. Acesta este principalul motiv pentru care ar trebui să prioritizați consultul și, mai apoi, decizia de a face această intervenție care nu afectează în niciun fel viața de zi cu zi, recuperarea fiind aproape imediată.

înainte de intervențieÎnainte de intervenția cu laser

 

Ddupă intervenție

După intervenția cu laser


În primele imagini vedeți cazul unei paciente care la 8 luni după intervenție s-a întors la control. Intervenția a fost realizată pe vena safenă mică, bilateral. Este important ca pacienții să știe că vena safenă mică dezvoltă presiuni foarte mari ale fluxului sanguin și de aceea boala avansează foarte repede, conducând, din păcate, la ulcer venos. Însă povestea acestei paciente a avut final fericit! 

 


În această imagine este cazul unui pacient care nu a optat la timp pentru intervenția cu laser. Recomandarea pentru aceasta a fost făcută cu 4 ani în urmă. Chiar dacă vena safenă mare nu dezvoltă presiune sanguină mare, evoluția bolii sale a condus rapid la ulcer venos. Deși uneori chiar și leziunile în cazul ulcerului venos pot fi reversibile, în cazul acestui pacient progresia bolii a fost mai rapidă decât decizia sa de a cere ajutor medical. Din păcate leziunile au devenit ireversibile, fiind afectate țesuturile și microcirculația. 


Poate că aceste rânduri sunt semnul pe care îl așteptați pentru a face din condiția Dvs. de sănătate o prioritate! Nu amânați consultul la medic și aveți încredere că progresul în medicină iese învingător în fața progresiei bolii, cel puțin în astfel de cazuri ale bolii venoase cronice.