Prima zi la International Union of Phlebology - Italia

26 May, 2023
Prima zi la International Union of Phlebology - Italia

Dr. Toni Feodor se află în Italia, la International Union of Phlebology și ne-a trimis prima filă de jurnal din această experiență:

Alături de Sergio Gianesini - Președintele International Union of Phlebology

„Prima zi de congres a fost dedicată pacienților. Prezentările au adus în atenție felul în care pacienții percep boala și, mai ales, intervențiile noastre. A fost subliniată necesitatea unor evaluări emoționale, psihometrice și legate de perceptia asupra costului intervenției.

Lupta cu fake-news este o provocare și în Medicină! 40% dintre informațiile de pe internet sunt știri false. Printre acestea apar și informații neadevărate despre calitatea serviciilor medicale și ofertele clinicilor. Mai ales din acest motiv, soluția este educarea pacienților și a publicului larg prin informații verificate despre domeniul Sănătății, în general și despre patologia vasculară, în special. Educația ar crește complianța și aderența la tratamentul cronic și la schimbarea stilului de viață.

alături de Sergio Gianesini - Președintele International Union of Phlebology

Atenție deosebită s-a acordat pacienților din categorii vulnerabile din punct de vedere economic și social. De asemenea, a fost subliniată necesitatea unor studii pe populație sedentară (office workers). Se pare că persoanele care petrec mult timp la birou au risc dezvoltat pentru patologie multiplă, în special cardiovasculară și venoasă.

A doua parte a zilei a fost dedicată conexiunilor profesionale. În domeniul nostru este nevoie de educație continuă și de inovație. Un alt subiect de dezbatere a fost Medicina în era digitală, cu accent pe inteligența artificială. În acest sens ne întrebăm cum va arăta pacientul în viitor?! Și cum se va poziționa medicul în fața bolii… Să creăm viitorul împreună!

All humans are victims of gravity / Toți oamenii sunt victimele gravitației – a spus Hugo Parch, unul dintre medicii care și-au dedicat viața pentru a învăța lumea medicală despre compresie. Dr Hugo Parch a murit la începutul anului 2023. El m-a învățat totul despre compresie, în 2011. În 2018 l-am reîntâlnit la Melbourne. M-am bucurat să observ că datele despre compresie în cadrul evenimentului de acum, din Italia, au fost tratate cu seriozitate pentru că, în evaluarea calității vieții pacientului noi, medicii, trebuie să avem în vedere și cum percep pacienții compresia.

Să aveți o zi cu liniște și spor!”