S-a încheiat cu succes participarea Dr. Toni Feodor în cadrul V-Italy, eveniment organizat de International Union of Phlebology

29 May, 2023
S-a încheiat cu succes participarea Dr. Toni Feodor în cadrul V-Italy, eveniment organizat de International Union of Phlebology

Vă prezentăm și ultimele două file de Jurnal din experiența Dr. Toni Feodor în cadrul V-Italy, eveniment organizat de International Union of Phlebology.

 

Ultimele două zile în Italia au fost, de asemenea, interesante. Cea de a treia zi a început cu prezentarea proiectelor internaționale în sprijinul țărilor defavorizate din Africa și America Centrală. Un subiect important a fost profilaxia trombozei venoase profunde - s-a vorbit despre scoruri de risc și cel mai agreat a fost scorul de risc trombotic Caprini. În clinica noastră folosirea scorului de risc trombotic a dus la dispariția acestei complicații, după intervențiile pe varice. O altă temă a discuțiilor a fost viitorul tratamentului trombozei venoase profunde care se îndreaptă spre necesitatea unui diagnostic cât mai precoce - atunci utilizarea unor dipozitive mecanice de extragere a trombilor ar avea rezultate mai bune și complicații mai mici. Următorul subiect a fost boala venoasă pelvină - s-a atras atenția că este subdiagnosticată, netratată și duce la complicații ireversibile la nivelul ovarelor și la recurența varicelor. În aceeași categorie de boală venoasă pelvină intră și varicele pe testicul sau varicocelul, fiind cauza principală de infertilitate masculină.

 

Ziua s-a încheiat cu dezbateri și prezentări despre mecanismele de acțiune a medicamentelor venoactive. Unele dintre acestea au eficență demonstrată în timp îndelungat în simptomatologie pe edem, pe inflamația din peretele venei. Președintele Congresului, Sergio Gianesini, a subliniat cu această ocazie poziția pe care trebuie să o avem față de fake-news în ceea ce privește promovarea acelor creme prezentate prin spoturi video în care se arată un picior cu varice și, după ce se aplică respective cremă, se arată piciorul curat. Astfel pacientul este indus în eroare.

 

(alături de Dr. Puskás Attila)

 

Duminică, în ultima zi a evenimentului s-a pus accentual pe SPA pentru varice - adică Science Per Aquam în patologia venolimfatică. Au fost prezentate noile forme de îmbunătățire a tratamentului cronic. Lucrările interesante au venit din Japonia, SUA, Italia cu studii care demonstrează beneficiile tratamentul balneologic în asemenea patologie. Am purtat o discutie cu Dr. Marcus Coplin, Directorul de Medicină Hidrotermală din USA, care a vizitat România și care cunoaște bine stațiunile balneoclimatrice si potentialul acestora pentru tratamentul pacienților cu insuficiență venoasă. Am primit și un ghid pentru pacienții noștri pe care îl vom traduce și îl vom distribui la fiecare consultație pentru îmbunătățirea rezultatelor tratamentului”. 

Începând cu marți, 30 mai, Dr. Toni Feodor vă așteaptă cu drag la Clinica VASCULARTE!