Dr. Toni Feodor: De ce sa apelam la nutritionist?

De ce să apelăm la nutriționist?

De ce să apelăm la nutriționist?

Se spune despre nutriționist că este psihologul corpului. Ce face un oftalmolog pentru ochi, un ortoped pentru membre, așa face un nutriționist pentru a vă ajuta să vă mențineți un stil de viață sănătos și, implicit, să aveți o greutate normală și corpul să funcționeze fără probleme, asigurându-se totodată că primiți nutrienții corespunzători din dieta recomandată.

Tot nutriționistul vă ajută să vă adaptați la un plan alimentar care funcționează cel mai bine pentru organismul și istoricul Dvs. medical, indiferent dacă obiectivul este pierderea în greutate, să învățați cum să mâncați o dietă sănătoasă sau să vă îmbunătățiți aportul de fier. De asemenea, sănătatea vasculară este strâns legată de cea cardiacă și necesită uneori ajutorul unui nutriționist.

Apelați cu încredere la nutriționiștii VASCULARTE, chiar și în patologii precum diabetul sau tromboza venoasă. O să vă întrebați ce alte situații ar trebui să vă aducă la nutriționist atât în faza de prevenție, cât și atunci când este tras semnalul de alarmă chiar de sănătatea Dvs.

Câteva situații:

Nu sunteți consecvent în dietă

Înainte de a începe să eliminați alimentele din dieta Dvs, este o idee bună să consultați un nutriționist experimentat. Profesioniștii care au experiență vastă pot face recomandări cum ar fi eliminarea unor grupuri întregi de alimente în cazuri de intoleranțe sau introducerea altor alimente in dietă, în cazul unor afecțiuni medicale. Un nutriționist vă poate ajuta să determinați dacă simptomele sunt cauzate de alergii sau intoleranțe, vă poate îndruma, de asemenea, cum să obțineți un diagnostic și, dacă aveți nevoie să apelați la un alt medic al Clinicii.

 

Intoleranțe bănuite

Urmarea pașilor corecți este crucială pentru a obține un diagnostic corect în intoleranțe. De exemplu, mulți oameni nu își dau seama că, pentru a obține un diagnostic corect pentru o intoleranță la gluten sau pentru boala celiacă, trebuie să consume gluten în momentul testării. Un nutriționist poate supraveghea procesul pentru o abordare precisă a parcursului până la un diagnostic precis și în perioada menținerii sau a tratamentului. Gaze, balonare, diaree... sună aproape ca un text dintr-o reclamă la un medicament, dar este vorba, de fapt, despre consumul de lactate. Ați putea fi intolerant la lactoză. Intoleranța la lactoză este foarte dependentă de doză, ceea ce înseamnă că, dacă consumați câteva linguri de prăjitură cu lapte, de exemplu, s-ar putea să vă fie bine, dar o tavă întreagă vă poate trimite direct la medic. „Ce medic?”, veți spune?! Dincolo de diagnosticul corect dat împreună cu un gastroenterolog, dozarea de către medicul nutriționist în alimentația intoleranțelor face diferența în sănătatea pe termen lung a pacientului.

 

Diete repetate și eșuate

Și… care nu dau niciodată rezultat. Sau recăpătați kilograme la scurt timp după ce ați scăpat de ele. Indiferent de obstacol, un nutriționist poate ajuta în mod atent și eficient. Un nutriționist ghidează, practic, procesul de schimbare al stilului de viață și urmarea unui plan de dietă specific. Comportamente și obiceiuri sănătoase se dezvoltă sub atenta supraveghere a unui nutriționist. Un nutriționist vă poate ajuta să înțelegeți știința din spatele modului în care alimentele vă alimentează corpul, cum să obțineți echilibrul în alegerile alimentare, modalități pentru a vă menține pe termen lung.

 

Refluxul gastric

Un nutriționist VASCULARTE vă poate ajuta să minimizați simptomele de reflux acid, recomandându-vă o dietă adecvată. În colaborare cu un gastroenterolog sau chiar cu un medic cardiolog - la nevoie - poate face ca o multitudine de afecțiuni corelate cu refluxul gastric să poată fi tratate sau prevenite.

 

Foame oscilantă

Scăderea severă a apetitului sau creșterea apetitului ar putea fi semne de avertizare că se întâmplă ceva, de la carențe nutriționale până la bulimie, anorexie sau alte afecțiuni asociate. Toate pot fi depistate din timp.

 

Incapacitatea de a pierde din greutate

Nu este doar acel moment al lunii. Și nu este doar o săptămână de slăbit rapid ca apoi să vă întrebați de ce o lună mai târziu v-ați îngrășat. Vorbim despre o lipsă constantă a capacității de a pierde în greutate, în ciuda faptului că faceți toate lucrurile corecte, cum ar fi antrenamentul, mâncatul corect și dormitul suficient. De-abia atunci, după aceste încercări, trebuie să ne îndreptăm către un nutriționist.
 

 

Nu ajungeți la greutatea dorită

„Să slăbești și să slăbești într-un mod sănătos sunt două lucruri foarte diferite”, avertizează studiile. A învăța cum să slăbiți – în timp ce mâncați sănătos și evitând deficiențele nutriționale – este cheia pentru menținerea sănătătii și chiar pentru menținerea greutății.

 

Schimbările vieții

Schimbările vieții sunt momente bune pentru a vedea un nutriționist, deoarece acesta este ca un psiholog pentru corpul Dvs. Fie că tocmai ați aflat că sunteți însărcinată, tocmai ați fost diagnosticat cu diabet sau v-ați hotărât să vă antrenați pentru un maraton, un dietetician vă poate ajuta să faceți față provocării. Un nutriționist este instruit în toate domeniile nutriției și înțelege modul în care dieta potrivită vă poate ajuta sau vă poate afecta starea. Unii specialiști dețin chiar certificări de specialitate în nutriție sportivă și vă pot ajuta în caz de dietă specială necesară în performanță, unde echilibrul de nutrienți este vital.

 

Vă gândiți constant la mâncare

Stați, nu toată lumea se gândește tot timpul la următoarea masă?! Cu toată seriozitatea, totuși, dacă sunteți frecvent preocupat de – și obsedat de – următoarea masă este timpul să vă consultați cu un nutriționist. Dacă vă gândiți în mod constant la următoarea masă și puteți chiar să vă culcați gândindu-vă la micul dejun, este timpul pentru întâlnirea Dvs. cu specialistul. Când aceste gânduri nu sunt alimentate de foame, ci mai degrabă de o „obsesie” pentru mâncare, ar putea fi semne timpurii de alimentație dezordonată. Uneori, învățănd puțin mai multe despre știința nutriției de la un medic vă poate conduce pe un drum mai sănătos.

 

Mâncatul emoțional

Fie că exagerați când sunteți anxios, trist sau chiar fericit, acesta este un steag roșu dacă nu puteți scăpa de obiceiul ronțăielii. În caz contrar, „ronțăiala” poate duce la modele nesănătoase care pot conduce la creșterea în greutate și la boli asociate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și cancerul. Un nutriționist (uneori alături de un terapeut/psiholog) vă poate/pot ajuta să faceți față emoțiilor, astfel încât să puteți combate supra-alimentarea.

 

Stresul și greutatea mică

Într-un loc de muncă lucrați cu normă întreagă, mai lucrați într-unul extra (secundar), aveți copii, partener de viață și animal de companie? Pur și simplu simțiți epuizarea? Este foarte posibil să nu vă alimentați adecvat pentru a susține acel program încărcat. Numai un nutriționist poate asigura o dietă personalizată cu nutrienți necesari suplimentari în perioade de stres prelungit sau în bornout-ul despre care se tot vorbește. Sunt necesare alimentele potrivite pentru a vă alimenta creierul și mușchii și pentru a preveni scăderile și blocajele de energie.

 

Vreți copii

Încercați să rămâneți însărcinată? Un nutriționist vă poate ajuta să vă pregătiți corpul pentru a avea o sarcină sănătoasă și pentru a vă asigura că viitorul bebeluș primește tot ce are nevoie. 

 

Afecțiunile vasculare și pachetul de nutriție VASCULARTE

Nu uitați că o nutriție adecvată la care se adaugă mișcarea fizică recomandată de un medic specialist vă poate ajuta în prevenția afecțiunilor vasculare sau pentru a menține un status optim al pacientului. Vă așteptăm în Clinică pentru pachetul nostru de nutriție adecvat sănătății generale și nutriționale.
 

Articol validat de Dr. Toni Feodor.